Rakastan työtäni

Haluatko olla onnellinen? Haluatko herätä maanantaiaamuna iloisena uuteen päivään? Rakasta sitä, mitä teet ja tee sitä, mitä rakastat. Kirjoitan työblogitekstiä kuunnellen aivan pöhköä musiikkia, tanssien penkilläni ja hymy korvissa. Saan kirjoittaa ihania tekstejä, olla työkavereihini yhteydessä, koordinoida ja tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa. Saan istua kotitoimistolla lempivaatteet päällä ja katsoa, kun pilvet leijailee tuulessa ikkunan takana. Saan napata viltin ja makuupussin, mennä retkeilemään omalle pihalle läppärin kanssa ja päivystää puhelimen ääressä uutta ideoiden. Läppärin näppäimistö soljuu kevyesti sormien alla ja olo on keveä.

Loppuvuosi on tuomassa paljon ihanaa. Tulemme esittelemään kaikki työntekijämme, ihmettelemme miten ruokailla tulkin arjessa terveellisesti ja monipuolisesti sekä syvennymme työhyvinvointiin. Tulkin työ tuo ihania mahdollisuuksia päästä mitä moninaisimpiin tilanteisiin ja jokainen tilanne on ainutlaatuinen. Kädet viuhuvat keveästi ja puhe soljuu. Tunne sujuvan kommunikaatiotilanteen jälkeen on upea. Hymy omilla ja muiden kasvoilla on paras palkinto. Onnistuneen tulkkauksen jälkeen askel on kevyt ja olo lennokas. Bussissa matkatessa ohi vilisee kauniit peltomaisemat tai ihmisten touhut arjen keskellä. Metrossa voi katsella näyttävästi elehtien käytyä keskustelua ja antaa takana istuvan porukan naurunremakan täyttää itsensä ilolla. Matkalla voi hemmotella itseään lukemalla kirjaa ja popsimalla vaikka porkkanaa. Tai ihanaa suklaata.

Viime kesänä istuin puistossa tulkkausten välissä ja nappasin laukustani Humakilta valmistujaislahjaksi saamani hellyttävän eväsrasian. Se tuo hymyn joka kerta huulille. Sieltä löysin pienen hikoilevan kylmäkallen, minigrip-pussillisen salaattia ja pienemmän pussillisen kanaa. Laukussa oli kertakäyttölautanen ja haarukka. Yhdistelin kylminä pysyneet ruoka-aineet lautaselleni upeaksi ja värikkääksi salaatiksi ruokaillen auringonpaisteessa. Melkoisen ihanaa. Tätä mieleen palautellessa mieleni alkaa visioida tulevia ruokailuja. Pienessä kylmälaukussa tai kylmärepussa kuljetettu maittava sekä terveellinen ateria, ruokatermarissa eilisen siskonmakkarasoppa lämmitettynä, hampurilaisateria nurmikolla veden virtausta katsoen joka suupalasta nauttien ja valmispatonki ihmisvilinää katsellessa. Tai jokin veteen sekoitettava ravitseva valmisruokajauhe parkkipaikalla jalkoja autonpenkiltä heilutellen ja tulkkiparin kanssa tauolla jaettu banaani. Testaukseen menee ja perästä kuuluu.

Lupaan itselleni tänään nauttia onnistumisista ja iloista – niin omistani kuin toistenkin. Painaa ne mieleeni ja täyttää itseni tuulessa havisevien lehtien keveydellä. Missä sinä olet tänään onnistunut? Mikä saa sinut tänään iloiseksi? Iloa ja keveyttä päivääsi. Nauttikaa työstä, lomista ja kesän lupsakkuudesta.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *